wat doe aids letsels eruit?

Er zijn vele omstandigheden die kunnen leiden tot letsels bij mensen met verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS). Sommige soorten laesie zijn vrij algemeen, zoals herpes of Kaposi’s sarcoma, terwijl anderen, zoals molluscum contagiosum, zijn veel minder vaak voor.

AIDS-patiënten hebben een verhoogd risico voor herpes virus laesies, die een koortslip, genitale uitbraken, waterpokken en gordelroos veroorzaken. Al deze types laesie wordt gekenmerkt door een rode uitslag, gepaard met vocht gevulde blaasjes die de neiging hebben barsten en korst.

Molluscum contagiosum, een virale infectie, kan leiden tot laesies bij AIDS-patiënten. Het zorgt ervoor dat verschillende formaten, wasachtige, huid hobbels. Deze effecten worden gevuld met een dikke, witte substantie en huiduitslag heen vormen.

Mensen met aids kunnen ervaren terugkerende, jeukende laesies, soms aangeduid als “jeukende rode bult en vaatziekten.” Dit soort uitbraak van kleine, rode bultjes kan enkele uren duren tegelijk.

Kaposi-sarcoom is een huidkanker die paars laesies van verschillende afmetingen op de huid en op andere organen veroorzaakt. Deze laesies ofwel plat op de huid of verhoogd en zijn een teken van gevorderde stadia van de ziekte.

Herpes laesies kunnen worden behandeld met antivirale geneesmiddelen. Molluscum contagiosum en jeukende rode bult ziekte worden behandeld met lokale agenten. Kaposi-sarcoom is gericht, met verschillende behandelingen van kanker en reageert ook licht op de behandeling met antiretrovirale geneesmiddelen die worden gebruikt om de ziekte HIV / AIDS over het algemeen te beheren.