wat is de federale wet op de medische dossiers en tijd eisen

Gezondheidszorg en medische dossiers richtlijnen veranderen voortdurend, net als de federale wetten die hen regeren. Een goed voorbeeld hiervan is de elektronische medische dossiers (EMR) en de termijn waarbinnen alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg een systeem moet in de plaats.

In het midden van de jaren 1990, president Bill Clinton ondertekend in de wet de Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996, beter bekend als HIPPA. Dit was bedoeld om de patiënt informatie te beschermen, de vereenvoudiging van de medische dossiers transfer van arts tot arts en vermindering van de gezondheidszorg gerelateerde fraude. Daarnaast heeft de federale regering uitgevaardigd de 2009 American Recovery and Reinvestment Act (AARA), die van vitaal belang veranderingen in de richtlijnen voor de gezondheidszorg. Dit geldt ook voor de plannen om op te treden als een aanmoediging om meer artsen en ziekenhuizen om te voldoen aan EMR HIPPA wetten.

Artsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners begonnen met behulp van EMR-systemen in de vroege jaren 2000 met goede reden – ze moeten. Om te voldoen aan HIPPA en ontvang de AARA stimulansen moeten providers de mogelijkheid om “zinvol gebruik” laten zien door de EMR systeem dat ze ervoor kiezen om te gebruiken. Als een leverancier niet heeft voldaan aan de wet in 2015, hij wordt geconfronteerd steile sancties.

De kosten voor het verwerven en implementeren van een EMR systeem kan hoog zijn, afhankelijk van het gekozen programma. Het is juist daarom dat de gezondheid-gerelateerde deel van de AARA is gemaakt. De stimulansen voor Medicare deelnemende providers kunnen oplopen tot $ 44.000, en voor Medicaid providers, zo hoog als $ 63.750 zijn. Deze financiële bijdragen zijn bedoeld om aanbieders dekking van de kosten.

Door te voldoen aan de federaal mandaat EMR wetten, artsen en andere zorgverleners kunnen veiliger diensten aan te bieden aan patiënten, evenals krijgen de mogelijkheid om financiële steun van de Amerikaanse regering.