wat is de herstelperiode voor een wortelkanaalbehandeling?

De herstelperiode voor een wortelkanaalbehandeling is afhankelijk van hoeveel bezoeken er nodig is om de opdracht te voltooien. Zodra de tand wordt behandeld en permanent afgedicht, moet je alleen licht ongemak voelen, indien van toepassing, voor de komende dagen. Het is niets als het hebben van je verstandskiezen getrokken. Hier is wat te verwachten na een wortelkanaalbehandeling.

Je kan wat ongemak voelen na de verdoving is uitgewerkt, maar je moet in staat zijn om de normale activiteiten binnen een dag te hervatten. Uw arts kan een pijn medicijnen voorschrijven of stel voor dat je een over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen te nemen zoals ibuprofen. Uw arts kan ook een antibioticum voor te schrijven voor het opruimen van alle resterende infection.The tand en tandvlees omliggende gebied gevoelig zou kunnen blijven voor twee tot drie dagen.

In sommige gevallen, wortelkanaalbehandeling vereist verscheidene bezoeken. In dat geval zal de tandarts waarschijnlijk installeren tijdelijk dop om de tand te beschermen. Vermijd alles hard of hard op die tand kauwen tot na je laatste bezoek. Tenzij uw tandarts adviseert verder voorzorgsmaatregelen, je dan moet in staat zijn om normaal eten te hervatten.

Na het voltooien van het wortelkanaal operatie, kan de tandarts proberen om de tand te herstellen met een vulling. Echter, tanden die wortelkanaalbehandelingen hebben ondergaan de neiging brozer dan anderen. Dat maakt de tand kwetsbaarder voor kraken wanneer je bijten neer op iets hards. Als u plotseling pijn voelt, kan dat betekenen dat je nodig hebt om een ​​kap (of kroon) aan de tand geïnstalleerd.

Volgens WebMD, 95 procent van de wortelkanalen zijn succesvol. Er kan evenwel een tand meer dan het verwachte aantal kanalen bevatten, resulteert in een onbehandeld. Andere problemen zijn de tandarts het missen van een scheur in de wortel van de tand of niet aan het behandelde gebied volledig af te dichten, waardoor bacteriën om weer binnen te dringen. Evenzo, als de kroon of vulling defect, bacteriën kan de tand infecteren. Een teken dat het wortelkanaal is mislukt is wanneer de tand is gevoelig voor kou.

Misschien vindt u dat na vier of vijf dagen, je nog steeds pijn voelt wanneer je je tanden balde. Als u een kroon had geïnstalleerd, kan de tandarts nodig om het te bestand op uw beet te passen.