wat is het verschil tussen Lovenox & heparine?

Lovenox (enoxaparine) en heparine zijn twee geneesmiddelen die worden gebruikt om bloedstolsels te voorkomen. Ze zijn ook bekend als anticoagulantia en anti-plaatjes. Hoewel beide worden gebruikt voor preventieve maatregelen, verschillen ze van elkaar aanzienlijk.

Heparine voorkomt stolsels en ook houdt ze van steeds groter. Lovenox deze dingen doet als goed, met de extra mogelijkheid om te breken stolsels die reeds bestaan.

Lovenox is zowel in flesjes voor injectie en als tabletten. Heparine, is daarentegen alleen door injectie.

De belangrijkste bijwerkingen geassocieerd met heparine irritatie, pijn, roodheid en zwelling op de injectieplaats.

Tekenen van toegenomen blauwe plekken, neusbloedingen, bloederige, teerachtige ontlasting of bloed in de urine tijdens het gebruik van heparine zijn reden voor alarm. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u een van deze symptomen.

Frequent gemelde symptomen geassocieerd met Lovenox zijn misselijkheid, diarree, zwelling, en ongewone bloeden. Zoals heparine, kan ook irritatie op de injectieplaats.

Als je continue bloeden, ernstige kneuzingen, zwakte, hoofdpijn, verwardheid en veranderingen in de mentale, pijn of zwelling in de benen, hoesten of pijn op de borst en moeite met ademhalen ervaart, medische hulp zoeken meteen.