wat is hiv positief?

Eerst en vooral is er een onderscheid tussen HIV en AIDS. De meeste mensen denken van hen als één en hetzelfde, maar ze zijn twee aparte entiteiten. HIV staat voor human immunodeficiency virus, terwijl AIDS staat voor acquired immunodeficiency syndrome. AIDS is een ziekte, terwijl HIV is het virus dat de ziekte veroorzaakt. Het testen positief voor HIV betekent niet dat je aids hebt. HIV valt T-cellen, die zijn als de infanterie van een leger, het leger dat je immuunsysteem. T-cellen bestrijden allerlei infecties en als T-cellen worden geremd, zal infecties vallen en gedijen in het lichaam, waardoor de diagnose van AIDS.

Er zijn vele manieren om te contract HIV en vele manieren om het niet te al te contracteren. Je kunt het niet vangen door het koesteren van een besmet persoon, hand in hand of zich in een afgesloten ruimte met iemand die hiv heeft. U kunt contract HIV door het hebben van onbeschermd seksueel contact met een besmet persoon. HIV is niet zichtbaar, dus in de afwezigheid van een bloedtest toont negatieve resultaten, is er geen manier om te weten of iemand hiv-positief.

HIV is een probleem onder intraveneuze drugsgebruikers die naalden delen. HIV kan tijdens het proces van bloedtransfusies worden doorgegeven indien de bloedtoevoer is geïnfecteerd met het virus. Sinds 1985 is de Amerikaanse bloedvoorziening is gescreend voor HIV en wordt beschouwd als veilig. Zwangere vrouwen die besmet zijn met het virus kunnen doorgeven aan hun kinderen als baby via het geboortekanaal passeert. De moeders kunnen hun baby kinderen besmetten via de moedermelk, zodat het geven van borstvoeding is gecontra-indiceerd voor HIV-positieve moeders.

Er zijn geen veelbetekenende symptomen van HIV-infectie. Met andere woorden, als je het virus te verwerven, zult u niet het gevoel anders. Sommige patiënten kunnen griepachtige symptomen kort na blootstelling aan HIV, maar deze symptomen snel voorbij en het kan jaren duren voor HIV om u te beïnvloeden. Ziekte treedt eventueel in de vorm van gezwollen lymfeklieren (klieren), frequente voorbijgaande koorts, diarree, mondzweren en vermoeidheid. Omdat het virus repliceert en aanvallen meer en meer van uw T-cellen, levensbedreigende opportunistische infecties zoals longontsteking en bepaalde zeldzame vormen van kanker te profiteren van verzwakt immuunsysteem van het lichaam en vestigen zich in de patiënt. Regelmatig testen op HIV is de enige manier om te weten of je hiv hebt vroeg in het verloop van de ziekte.

Testen positief voor HIV is geen direct doodvonnis. Voormalig NBA basketballer Magic Johnson is een goed voorbeeld. Voor de start van het 1990-1991 basketbal seizoen, Johnson bekend om zijn teamgenoten en de fans dat hij hiv-positief. Ondanks dit, Johnson ging verder met zijn carrière en werd een activist voor AIDS bewustzijn bij zijn afscheid van de NBA. Er is geen behandeling voor HIV, maar er zijn vele behandelingen die helpen mensen leven met de ziekte voor langere tijd. De vroege opsporing is het belangrijkste instrument in de strijd tegen hiv en veranderingen in levensstijl zijn de beste verdediging.

Veilige seks en veilig omgaan met besmette lichaamsvloeistoffen in de gezondheidszorg instelling zijn de belangrijkste verdediging tegen de verspreiding van HIV. HIV kan alleen worden aangegaan door middel van het uitwisselen van lichaamssappen. Onderwijs is van cruciaal belang voor de preventie van HIV.