wat te doen als een pacemaker defibrillator afgaat

Pacemaker defibrillatoren zijn kleine medische apparaten die zijn geïmplanteerd in de borst van een persoon met een hartkwaal. Als het hartritme abnormaal is, de pacemaker defibrillator “verdwijnt” en levert een kleine elektrische schok aan het hart te corrigeren de abnormale hartritme. Om een ​​goede gezondheid te behouden, mensen met een pacemaker defibrillators en degenen die kandidaat zijn voor het hebben van een geïmplanteerde, moeten weten wat te doen als de pacemaker defibrillator gaat uit.

Vóór alles, zorg ervoor dat u zich in een veilige omgeving. Bijvoorbeeld, als je het bedienen van machines, schakelt de machine uit, zodat u niet zal worden gekwetst als het hart probleem dat de oorzaak van de pacemaker defibrillator om af te gaan maakt u de controle over het apparaat verliezen. Als je staan, zitten, zodat je niet vallen als je het bewustzijn verliezen. Maak dan gebruik van ontspanningstechnieken zoals gecontroleerde ademhaling en meditatie om uw hartslag weer normaal.

Zoek iemand om u te helpen. De beste manier om dit te doen is om een ​​ambulance te bellen en naar iemand die aanwezig is bij u blijven totdat deze hebben. Als het mogelijk is, contact opnemen met het ziekenhuis waar de hulpdiensten u te vervoeren of die ingevoegd de pacemaker defibrillator. Als je dit niet in je eentje kan doen vanwege uw conditie, kan de hulpdiensten het voor je op weg naar het ziekenhuis. Dit is belangrijk omdat uw cardioloog moet weten dat je met een aflevering om u te behandelen en om de functionaliteit van de pacemaker defibrillator hij voorgeschreven om u te beoordelen.

Als je goed, zelfs al is de defibrillator ging voelen, kijk naar je omgeving. Bepalen of een externe factor is de pacemaker defibrillator prestaties heeft beïnvloed. Zo kan bijvoorbeeld radio’s, mobiele telefoons of batterij-aangedreven gereedschappen en apparaten magnetische velden die een pacemaker defibrillator zelfs op weg wanneer u niet met een hart episode te genereren. Als u betrokken waren bij activiteiten die je er in de buurt van een van deze apparaten, kan het zijn dat er niets mis is helemaal met je mee. Zelfs als je goed bent, het verslag van de pacemaker defibrillator evenement om uw cardioloog. Als u last van pijn op de borst, duizeligheid, flauwvallen of kortademigheid, is de kans groter dat je omgeving is niet het probleem en dat je echt nodig medische hulp.